02-06-06

schapen!

Ik vertelde wat er was gebeurd en vriendje zei: ha, nieuw materiaal om een blog over te schrijven. En dat doe ik dan ook maar.
Ik zat net op de bus, en het schapenvrouwtje zat er ook op. Even een korte toelichting: het schapenvrouwtje is een omaatje dat, tsja, schapengeluiden maakt. Als in: mèèèè mèèèèè. Het is altijd weer een hele belevenis, met het schapenvrouwtje in de bus. Vaak zie je mensen verwonderd rondkijken waar dat geluid vandaan komt, en daarna staren sommigen, en anderen kijken beschaamd weg. Ikzelf heb al veel mensen meegemaakt die raar zijn, maar ik moet toch ook altijd even gniffelen als ik het schapenvrouwtje tegenkom. Maar ik blijf wel beleefd, en ik heb respect. Niet zoals die twee Turkse pubers vandaag, die achteraan de bus het geluid dat het schapenvrouwtje maakte aan het onomatopeeën waren. Ongegeneerd waren ze dat arme bezeke aan het nadoen, met luid gemekker en geblaat. Het was allesbehalve grappig, en vooral brutaal en oneerbiedig. Dus heb ik mijn grote mond opengetrokken, en duidelijk verstaanbaar door de bus heen, tegen die pukkelpubers gezegd dat het belachelijk was wat ze aan het doen waren, en dat ze moesten ophouden. Daar hadden ze niet van terug, ha! Ik wist niet dat ik zulk een autoriteit uitstraalde, en dat een pukkelpubergezicht zo snel rood kon worden. Ik heb ook nog felicitaties gekregen van twee dames op leeftijd die naast me stonden ('goed gedaan meiske, goed dat ge dat durft, merci eh, en goed gedaan.') dus ik denk dat ik dat wel goed heb gedaan. Respect voor het schapenvrouwtje, mèh!   

17:44 Gepost door beeb | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Schaap Chic van u. Maar 'k snap 't nt goed : mekkert die bomma gewoon, maakt ze dus gewoon zo'n geluid, of heeft haar stem 'n blatend geluid als ze spreekt?

Gepost door: Portishoofd | 02-06-06

nou, Ze maakt gewoon een mèèè-mèèè geluid als ze niks zegt. (ik heb haar trouwens al horen praten, en dan heeft ze een gewone stem.) Ik denk dat ze dat geluid produceert als ze ademt, ofzo. Ik weet het eigenlijk niet. Maar ja, ze mekkert dus echt. Letterlijk.

Gepost door: babs | 02-06-06

het eerste dat ik dacht was een vrouw met een schaap bij zich op de bus...

Gepost door: liese | 02-06-06

De commentaren zijn gesloten.