22-07-06

Gentse feesten

Het was een fijne, fijne week. Ik ben naar de Gentse feesten geweest, voor als u het nog niet door moest hebben. Het was al een tijdje geleden dat ik effectief geslapen heb tijdens diezelfde feesten. In een kamer. Op iets zachts. Normaal gezien gebruik ik daar de Gentse parkjes voor, of neem ik de eerste trein 's morgens terug naar huis. Maar ik word al wat ouder, dus is een beetje slaapcomfort geen overbodige luxe. Kon ik ook goed uitrusten voor de dagelijkse bezigheden daar. (lees: nachtelijke feestjes.) En wat doet Babs daar zoal? (samen met Liesje, partner in crime.) Kijken naar de man met de kettingzaag en de string. Bijvoorbeeld. En wat optredens meepikken, hoewel we meestal geen flauw idee hadden wie waar kwam, en wanneer (programmaboekjes van 2 euro vinden wij te duur), met als gevolg dat we een beetje vanalles hebben gezien. Of overal net te laat aankwamen. Hoewel ik Sam Gooris niet echt persé wou zien. Eigenlijk. 

En ja, het was warm. Maar verkoeling is daar geen probleem. Water is de truc! Als je overdag aan het dansen bent op een pleintje, met een gezellig orkestje in de buurt dat latino deuntjes speelt, en je krijgt het warm: een klats water over je hoofd kappen is de oplossing. En je kleedje naar beneden trekken. Of 's avonds, als welkome verfrissing voor je vriendje: bedek zijn ogen, zeg enthousiast dat je een verrassing voor hem hebt, en duw hem daarna even enthousiast in de fontein. Van het hysterisch lachen nadien krijg je het wel terug warm, dus gelukkig beland je daarna zélf in de fontein, ahum :-).

Plassen achteraf is wel een probleem. Vooral op de vlasmarkt, in de late avond. Het was een heel avontuur om aan de toiletten te geraken (en terug), maar zo maak je ook nog eens wat mee. En het is goed voor je zelfvertrouwen. (Mensen vinden het leuk om met me te keuvelen en lieve doch schunnige opmerkingen naar me te roepen, vandaar.)

Favoriete woorden en zinnetjes gedurende de week: 'Eyla!', 'Wie is dat?' en 'Jeroen, 't is zo waaaaarm'.

Ik heb ook weer een aantal boeiende gevallen ontmoet. Drugdealers, zatte Antwerpenaren, puppy's, geile tienerjongetjes, zatlappen, bekende zatlappen uit Hasselt, en natuurlijk mijn mede-feestbeestjes: Liesje, Maarten en Jeroen. (al dan niet zat.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gent, I'll be back!

16:41 Gepost door beeb | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

moooi ³ moooooooooooooooooooooooooooi verslagje echt!

Gepost door: dM3 | 23-07-06

Irish Coffee Dance? Wàt is het precies dat je op de laatste foto aan het doen bent?

Gepost door: chrisje | 23-07-06

mmh volgens mij was ik aan het wegduiken toen Jeroen een foto wou trekken. Denk ik eh, het kan ook een vreemd dansje zijn, haha!

Gepost door: babs | 23-07-06

hm! het was beiden. babs is multifunctioneel!
maar het was vooral een vreemd dansje hoor :-)

bij deze nog een bedankje voor het driehoofdige gezelschap
(en ja, het spijt mij ook dat het 'zooo waaarm waaaasss' :-p)

Gepost door: Jay | 23-07-06

De commentaren zijn gesloten.