11-02-07

 what women want

Ik heb het nooit echt begrepen. Hoe andere vrouwen dat doen. Je haar föhnen bijvoorbeeld. Ik heb echt wel drie armen nodig om een haarlok vast te grijpen, de borstel vast te houden, en daar dan met de haardroger overheen te blazen. Drie handelingen, drie handen. En ik heb er maar twee. Dus ik föhn mijn haar niet. En dat verliep allemaal probleemloos, toen ik nog geen permanentje in mijn haarbos had laten zetten. Mijn lokken waren toen zo glad als de besneeuwde straat eergisteren, toen ik een aantal keer (56, welgeteld) bijna op m'n bek ging. Föhnen ging toen zo: hoofd omlaag, blazen met de haardroger, hoofd terug omhoog, eh voila: perfect gladde coupe. En toen ik krullen had, en krullen wou, moest ik ook gewoon m'n haar even wat windstoten geven, en alles zat tiptop. Maar nu. Nu ik krullen heb, maar m'n haar plat wil, is alles anders. Want ik kan niet föhnen. Dus heb ik, slim van mij, een stijltang gekocht, zodat ik mijn springerige haar weer in bedwang kan krijgen. Dacht ik. Maar zo'n ding is ook niet evident om te gebruiken. Om te beginnen wordt die stijltang ontzettend heet. Dat heb ik duidelijk gemerkt toen ik even met mijn hand wou voelen of hij al warm genoeg was. Ja, dus. En je loopt bijvoorbeeld ook het gevaar je voorhoofd te verbranden als je je frou probeert glad te strijken. En: ik kan niet strijken. Als ik kleren strijk, zitten er naderhand méér kreuken in dan voor ik begonnen was. Hoe moet ik dan in hemelsnaam mijn haar glad kunnen strijken? En hoe lang kan ik dat onding aan mijn haar houden, zonder het gevaar te lopen dat ik geëlektrocuteerd wordt? Of dat mijn haar in vlammen opgaat? En wat als die stijltang per ongeluk komt vast te zitten in mijn haar, en ik hem er niet meer uitkrijg, zodat ik naar mijn werk moet met een onhandig elektrisch apparaat in mijn kapsel? En gaan mensen mij dan uitlachen? Vooral de vrouwen die geen stijltanglasten hebben? En mannen, zeker mannen, omdat zij hun bossen haar gewoon weelderig kunnen laten groeien, op eender welke manier en op eender welke plaats. En ben ik dan echt de enige die een stijltang absoluut niet handig vindt? En, na de epilady, het meest enge apparaat ooit ontworpen?


Ach. Waarschijnlijk moet ik gewoon even wennen aan de stijltang. Net zoals ik vroeger aan tampons moest wennen. Of mascara. De anticonceptiepil. Ontharingscrème. Bruin-zonder-zon. Harsstrips. Wenkbrauw-epileer-pincet. Inlegkruisjes. Krultang. Fond de teint. Cellulitisgel. Gezichtsmaskers. Oogpotlood. Bh's. Reinigingsmelk. Ph-neutrale zeep. Bodylotion. Haarbalsem. Puimsteen. Gezichtstonic. Lipgloss. Dag/nachtcrème. Eyeliner. Oogcontourcrème. Peeling/scrubgel. Rimpelcrème. Noem maar op. En dat ik nu, dankzij al die lovely productjes en apparaten, zelfs op moeilijke dagen, stralend en fris en sprankelend door het leven loop. (Ik gebruik ongeveer de helft van bovengenoemde dingen, dat is wel genoeg, maar de pointe is duidelijk, niet?) Nee, het is écht fijn om een vrouw te zijn. En makkelijk en zo.


 

Klootzakken.

17:24 Gepost door beeb | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

en dan moet je dat alles ns proberen op hoge hakken! hoe doen vrouwen dàt!?

Gepost door: cin | 11-02-07

Awel: Sleehakken! Véle makkelijker om overeind te blijven.

Ofwel veel oefenen. En jezelf van die voetzoolleggertjes tegen pijnlijke, ehm, voetzolen aanschaffen.

Of niet rondwandelen. Gewoon lekker blijven zitten :-).

Hakken zijn één van de dingen die ik nu wél weer leuk vind aan vrouw-zijn. Het nadeel is dat ik zo groot ben, pfffrbl. (klagen is ook een pluspunt dat wij vrouwen naar hartelust mogen doen, hehe :-D)

Positief denken :-).

Gepost door: babs | 11-02-07

Opties !! De lijst OPTIES bij vrouwen is duidelijk langer dan bij mannen...hmmm...klootzakken...een man wil inderdaad een vrouw die er goed uitziet maar beseft soms niet wat er komt bij kijken ! Duidelijk VEEL ! Nu nog een glimlach en je bent compleet !!

Kus

Gepost door: Another-man | 12-02-07

:-) aih, aan die tang heb ik ook moeten leren wennen, ik gebruik ze alleen als ik weet dat mensen van me gaan weglopen als ik het niet doe

Gepost door: liese | 14-02-07

Ik haat vrouwen die altijd elegant zijn. Want ik kan dat niet. En ik snap niet hoe ze het doen. Ze moeten iets uit hun sjakoch hebben, hup ze hebben het. Ik sta daar tien minuten te graaien gelijk een zot. Ze zetten hun sjakoch op hun schouder en die beweegt niet. Die van mij glijdt 500 keer van mijn schouder. Ze kunnen 20 zakken/dingen tegelijk vasthouden, wisselgeld krijgen aan de kassa, binnen 20 seconden alles wegsteken en toch elegant zijn. Ik laat alles half vallen en zie eruit alsof ik een boerin ben. Wel op hakken, dat wel. Maar nog steeds een boerin :-)

Gepost door: PP | 14-02-07

hm ik weet niet of het nu typisch vrouwelijk is, of net mannelijk om volledig naast de kwestie te gaan (nuja, ik weet het wel, doch jullie, arme schepseltjes zien al genoeg af), maar ik zal het bij deze toch eens doen:
ik vind PP een zeer geslaagde afkorting voor een PInk PIncess!
humor van de onderste mannenplank;

was getekend,
het stuk klootzak dat evenveel van u houdt als u van hem

Gepost door: J | 15-02-07

De commentaren zijn gesloten.