21-02-07

iew.

Euh. Een haarbal èh. Dat is geen bal haar. Dat is helemaal geen bal. Zelfs geen haar.

Dat is gewoon kattenkots.

Op mijn schone laminaatparket.

 

Lieve katjes op het parket. (zonder kots, uhu.)

STP60016kleiner

 

 

 

 

 

 

 

 

(Billie. Klaar voor kattenkwaad.)

 

STP60039kleiner
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(Links Casper de kat, rechts mijn slofkes, indien er verwarring mocht ontstaan.)

04:22 Gepost door beeb | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Je bent wat je.... kijkt.

Ik heb 5 dvd's gekocht (onder het motto van collectie-uitbreiding tegen uitermate goedkope tarieven): Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, Reservoir Dogs, een Pilates-all-in-one-workout video, Buena Vista Social Club en My Little Pony, the movie. En nee, ik heb geen ingewikkelde persoonlijkheid, ik ben gewoon ontzettend veelzijdig :-).

02:16 Gepost door beeb | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

14-02-07

liefde

Liefde. Ik kan er nooit genoeg van krijgen. Ik ben altijd op zoek, naar godweetwat. Naar anders, beter, dieper, mooier, warmer, grootser. Telkens weer een overtreffende trap naar boven. Zonder nadenken blijf ik gaan, altijd maar hoger. Er lijkt geen einde aan te komen. Het is een lange weg, en ik weet niet waar ik sta. Ik ben moe en alles duizelt om me heen. En ik struikel, achteloos. Zonder kracht om mezelf ergens aan vast te houden. Ik val. En jij die dan beneden staat, om me op te vangen.

 

Want je was daar altijd al.

02:27 Gepost door beeb | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-02-07

 what women want

Ik heb het nooit echt begrepen. Hoe andere vrouwen dat doen. Je haar föhnen bijvoorbeeld. Ik heb echt wel drie armen nodig om een haarlok vast te grijpen, de borstel vast te houden, en daar dan met de haardroger overheen te blazen. Drie handelingen, drie handen. En ik heb er maar twee. Dus ik föhn mijn haar niet. En dat verliep allemaal probleemloos, toen ik nog geen permanentje in mijn haarbos had laten zetten. Mijn lokken waren toen zo glad als de besneeuwde straat eergisteren, toen ik een aantal keer (56, welgeteld) bijna op m'n bek ging. Föhnen ging toen zo: hoofd omlaag, blazen met de haardroger, hoofd terug omhoog, eh voila: perfect gladde coupe. En toen ik krullen had, en krullen wou, moest ik ook gewoon m'n haar even wat windstoten geven, en alles zat tiptop. Maar nu. Nu ik krullen heb, maar m'n haar plat wil, is alles anders. Want ik kan niet föhnen. Dus heb ik, slim van mij, een stijltang gekocht, zodat ik mijn springerige haar weer in bedwang kan krijgen. Dacht ik. Maar zo'n ding is ook niet evident om te gebruiken. Om te beginnen wordt die stijltang ontzettend heet. Dat heb ik duidelijk gemerkt toen ik even met mijn hand wou voelen of hij al warm genoeg was. Ja, dus. En je loopt bijvoorbeeld ook het gevaar je voorhoofd te verbranden als je je frou probeert glad te strijken. En: ik kan niet strijken. Als ik kleren strijk, zitten er naderhand méér kreuken in dan voor ik begonnen was. Hoe moet ik dan in hemelsnaam mijn haar glad kunnen strijken? En hoe lang kan ik dat onding aan mijn haar houden, zonder het gevaar te lopen dat ik geëlektrocuteerd wordt? Of dat mijn haar in vlammen opgaat? En wat als die stijltang per ongeluk komt vast te zitten in mijn haar, en ik hem er niet meer uitkrijg, zodat ik naar mijn werk moet met een onhandig elektrisch apparaat in mijn kapsel? En gaan mensen mij dan uitlachen? Vooral de vrouwen die geen stijltanglasten hebben? En mannen, zeker mannen, omdat zij hun bossen haar gewoon weelderig kunnen laten groeien, op eender welke manier en op eender welke plaats. En ben ik dan echt de enige die een stijltang absoluut niet handig vindt? En, na de epilady, het meest enge apparaat ooit ontworpen?


Ach. Waarschijnlijk moet ik gewoon even wennen aan de stijltang. Net zoals ik vroeger aan tampons moest wennen. Of mascara. De anticonceptiepil. Ontharingscrème. Bruin-zonder-zon. Harsstrips. Wenkbrauw-epileer-pincet. Inlegkruisjes. Krultang. Fond de teint. Cellulitisgel. Gezichtsmaskers. Oogpotlood. Bh's. Reinigingsmelk. Ph-neutrale zeep. Bodylotion. Haarbalsem. Puimsteen. Gezichtstonic. Lipgloss. Dag/nachtcrème. Eyeliner. Oogcontourcrème. Peeling/scrubgel. Rimpelcrème. Noem maar op. En dat ik nu, dankzij al die lovely productjes en apparaten, zelfs op moeilijke dagen, stralend en fris en sprankelend door het leven loop. (Ik gebruik ongeveer de helft van bovengenoemde dingen, dat is wel genoeg, maar de pointe is duidelijk, niet?) Nee, het is écht fijn om een vrouw te zijn. En makkelijk en zo.


 

Klootzakken.

17:24 Gepost door beeb | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-02-07

zinloos geweld

Die krassen op mijn rug zijn niet ontstaan door masochistische en wilde nachten met vriendlief in mijn hoogslaper, grote gele zetel, keukenkast of eettafel, bijvoorbeeld. Neen.

Billie vindt het leuk om mijn rug te bespringen, met languitgestrekte nageltjes, vanop drie meter afstand. En daarna gaat ze ronken, krabben, knorren, spinnen, fletsen en whatever katjes doen. Om uiteindelijk urenlang op mijn schouders te gaan soezen. Wat meestal resulteert in kramp, bij mij althans. Elke avond opnieuw, als ik rustig achter m'n bureau ga zitten om nog wat te internetten, lezen of muziekjes te luisteren. En ik laat ze doen. Die kleine krasjes op m'n rug wegen niet op tegen de liefdevolle zachtheid en de gloeiende warmte van dat beest in mijn nek. Denk ik dan maar.

En het scheelt ook een hoop aan verwarmingskosten.

02:29 Gepost door beeb | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-02-07

daar buiten loopt een schaap...

Ik ben babs en ik heb een slaapprobleem. (Allemaal tesamen: 'welkom babs'.) Ik blijf 's avonds veel te laat op, omdat ik helemaal niet moe ben. 's Ochtends slaap ik door drie wekkers heen, omdat ik veel te moe ben. Ik heb een ochtendhumeur, en de eerste paar uren dat ik wakker ben, voel ik me een zombie. Ik word pas echt wakker in de late namiddag. Mijn bioritme is verstoord. Of beter: gestoord. Ik heb ook last van nachtmerries, ik praat in mijn slaap (zegt vriend), ik knarsetand (zegt orthodont) en vroeger deed ik occasioneel nog wel eens een slaapwandelingetje (zegt mama), maar nu gelukkig niet meer. Een goede zaak, want ik heb een hoogslaper. Ik val ook op onmogelijke plaatsen en momenten in slaap: op de grond, op tafel, op het toilet. En dat allemaal buitenshuis.

Maar als ik zoals een normaal mens, 's avonds mijn warme en zachte bedje inkruip, raak ik maar niet in slaap. Het is me wat. Slaapproblemen, daar wordt een mens moe van.

04:06 Gepost door beeb | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

05-02-07

stil staan.

Ik heb een nieuw kapsel. Het is kort, zonder krullen, ik heb een frou en een ander kleurtje. Mijn appartement is helemaal gepoetst en opgeruimd. Heel wat anders dan de storthoop die het voordien was. Mijn geheimen zijn onthuld. Ik sta hier, naakt. Je zou denken dat ik klaar ben voor een nieuw leven, een frisse start, een andere weg.

Maar dat ben ik niet.

12:23 Gepost door beeb | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |