28-03-07

Lente, maar nu nog even niet

Iedereen is de laatste tijd weer helemaal vol van lentekriebels en dingen zeggen als 'lekker weertje' en meer van dat. Ik ook natuurlijk, begrijp me niet verkeerd. Ik ben dolblij met die eerste zonnestraaltjes op mijn blote witte huid, dat frisse briesje erbij, bloemetjes in het park en korte broekjes in het straatbeeld. Lente, liefde, lust, lollig, leuk, lekker, lalalaaaa. Ja hoor, ook ik ben weer dartel als een jong veulen nu de lente weer in het land is, hurray! 

Maar ik kom net uit bad, een lavendel-bruis-badschuim-bad, met kaarsjes erbij en de flair en zelfverzonnen deuntjes neuriën en nadenken over grote levensvragen en minder grote levensvragen en ook over -heerlijk!- helemaal niets. En nu zit ik hier met mijn warme fuzzy fleecedekentje om me heen gewikkeld, melancholisch mijmerend door een kier tussen de gordijnen naar buiten te staren. Over hoe alles voorbijgaat, denk ik dan. Over de liefde, en hoe mooi dat allemaal wel is. Over mijn tegenwoordige creativiteit, en niet weten waarnaartoe. Over vrienden, en mensen die je kunnen doen huilen van het lachen, en de schoonheid daarvan. Over warmte, pure dingen, genieten van een glaasje wijn op café, en dicht bij jou zijn. Over dingen die doodgaan, droefheid. Over geluk, en hoe je dat plotsklaps overkomt. 

Over hoe fijn het zou zijn, als er op dit moment een beetje sneeuw zou dwarrelen, daarbuiten. Om het gevoel helemaal perfect te maken. 

04:18 Gepost door beeb | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

sneeuw zou ik nu ook leuk vinden. maar om geheel andere redenen. ik stond vanmorgen (ok, om 10u, niet zo heel erg vroeg dus) op en was ah twijfelen of ik mijn raam zou openen. want dan hebben de pollen or whatever vrijspel. maar het was zo warm binnen. dus raam open. en nu zit ik hier met pijnlijke ogen en lopende neus. maar kom, het zonnetje schijnt. en tis hier precies sportdag van het een of ander. dan kan ik de sportieve mens nog eens uitlachen. ;) (en dan denken: crap, ik zou èèècht ns iets moeten doen aan mijn conditie. maar die gedachte nies ik dan weer gewoon weg. ;)

Gepost door: beate | 28-03-07

ooohhh oh wat ken ik die mijmerende gedachten, het gevoel van gelukkig zijn als je je leventjes analyseert en dan eventjes de angst dat dingen snel kunnen veranderen, maar dan besef je toch dat je het geluk van het nu moet koesteren!

Gepost door: soet | 29-03-07

hehe, ik KIJK ook graag naar sportende mensen.

En uw neus loopt tenminste. Dat vind ik ook al sportief :-D.


@soet: Inderdaad. X!

Gepost door: babs | 30-03-07

De commentaren zijn gesloten.