30-04-07

de appel valt niet ver.

Toen ik gisteren naar het containerpark ging, en bij de bak van het grof vuil stond, ging de hemel plots open, begonnen engeltjes te zingen en streelde God even over mijn lieve koppie. Want wat zag ik daar liggen, in die container: servies! En niet zomaar een servies, maar een hele set antieke kopjes, schoteltjes, borden en een theepot. (U weet wel, met zo'n gouden randje en van die schöne kitscherige bloempjes erop.) Waarschijnlijk heeft één of andere idiote dwalm het theeservies van zijn overleden omaatje geërfd, en wist hij er niets beters mee te doen dan het onrespectvol wegsmijten, de brutaliteit. Dus ik heb even mijn grootmoedige hart laten zien, en een groot deel (zes borden, een schotel en een soep/fruitkom) gered van de ondergang die de schattige theekopjes reeds hadden moeten ervaren. (inderdaad, die waren helaas al gesneuveld) Vriendlief was er niet zo gelukkig mee, want hij geneerde zich dood omdat alle naburige mensen me blijkbaar een beetje vreemd aankeken. (Mijn eigen schaamtegevoel is nagenoeg onbestaande, ik weet het.) Diep in mijn hart ben ik gewoon een vuile schooier die het fijn vindt om in bakken met afval te grabbelen, op zoek naar interessante hebbedingetjes. Maar ondertussen heb ik toch weer fijn nieuwe coole borden, moeha. En ze passen uitstekend bij mijn hypermoderne vierkante borden, en mijn bestek met roze met witte bolletjes-handvaten.
Maar dus, het feit dat Vriend het onbetamelijk vond, mijn moedige servies-reddingsactie-in-de-container, daar stond ik wel even bij stil. Zouden andere mensen dat ook niet doen, vroeg ik me af. Is het ongewoon? Ben ik dan écht zo raar als de mensen beweren?

En toen kwam mijn moeder gisteren even een bezoekje brengen. En ik vertelde over het servies dat ik meegegraaid had vanuit het containerpark. En zij zei op haar beurt: 'Ah, mooi! Waarom heb je die theekopjes niet meegenomen? Ze waren al stuk? Jammer hoor.' Eindelijk iemand die me begrijpt. Mijn lieve mama.

Mijn moeder, die bij Pasen geen paaseieren in de tuin verstopt, maar andere lumineuze ideëen heeft. Ze verstopt dan nuttigere dingen, die wij (ik en mijn zus) samen met onze wederhelften, mogen gaan zoeken. Nuttige dingen, verpakt in gouden wikkeltjes. En als je dan dolenthousiast het inpakpapier er rond uit haalt, blijkt dat het allemaal doosjes met tampons zijn. Humor, hoor.

Dus ik ben misschien wel een beetje raar. Maar ik weet in ieder geval van wie ik het heb.

01:22 Gepost door beeb in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik durf dat ook En bij mij wordt dat gen ook overgedragen door de vrouwelijke leden van de familie. Mijn oma was de ergste, die haar hele huis stond vol met van die hebbedingetjes die hier en ginder bij elkaar geschaard waren, of zelf in elkaar geknutseld. Mijn ma durft ook al eens iets meepakken dat anderen niet meer moeten hebben, of naar de kringloopwinkel brengen. Ze heeft een hele collectie rood-roze vaasjes op de livingkast staan, en een collectie 'lachende beestjes' op het keukenrek, waaronder een garfield, een lachende M&M, een lachende barbapapa, een new-beat-badge, een spaghettischep met een gezicht (gratis bij twee pakken spaghetti). Ik twijfel er niet aan dat binnen tien jaar ons huis ook vol van die dingen staat. Bij mijn vriend wordt dat gen niet door de vrouwen, maar door de mannen doorgegeven. Met als gevolg dat wij elk weekend samen minstens één rommelmarkt doen, als het kan zelfs twee of drie... :-S :-)

Gepost door: liza | 30-04-07

hahaha!! manmanman... ik zie u zo in die container hangen, eh. en ik zie uw mama ook al voor mij. :D
maar ik denk dat ik dat ook wel meegenomen zou hebben als ik het mooi vond. waarom betalen voor iets, als het daar voor het grijpen ligt. :D
i love you, you crazy woman!

Gepost door: beate | 30-04-07

Iedereen scharrelt toch iets van het containerpark? Niet? Anyway als je zot bent van oud servies, Ik heb op zolder een grote doos met witte borden en kopjes en zo, beschilderd in Delfts (of iets wat daarop lijkt) blauwe jachttaferelen?? Eenmaal...? ;-)

Gepost door: Ania | 30-04-07

De commentaren zijn gesloten.